VO
Evenement

Docentenmiddag 'Missie naar de maan'

donderdag 26 januari
Op donderdag 26 januari (14.30-18.30) organiseren ESERO NL en het ARTIS-Planetarium speciaal voor alle docenten in het voortgezet onderwijs een middag over ruimtevaart en de maanmissie Artemis. Kom alles te weten over de nieuwe maanmissie, ontdek lesmateriaal, schoolprojecten en proefjes over ruimtevaart en bekijk de lancering van ruimteschip Orion via 360° beeld. Toegang is gratis!
Meld je aan
Voor het eerst in 50 jaar gaan er mensen naar de maan! Op 16 november 2022 werd ruimteschip Orion gelanceerd. De lancering was onderdeel van de missie Artemis. In NEMO kom je alles te weten over de missie en ontdek je schoolprojecten, lesactiviteiten en proefjes voor in de klas over ruimtevaart. Daarna bezoek je het ARTIS-Planetarium, beleef je de lancering van het ruimteschip in koepelvullend, 360º beeld én ga je zelf op ruimtereis.
Programma
14.30              Inloop in NEMO met ruimtevaartmarktplaats
15.00              Spacetalk in NEMO over de Artemis missie
15.30              Werkvormen-carrousel in NEMO
16.30              Op eigen gelegenheid naar ARTIS
17.00              Bezoek aan het ARTIS-Planetarium
18.30              Afsluiting 
Meld je gratis aan
Ruimtevaartmarktplaats
Leer op de marktplaats ESERO’s lessen en schoolprojecten kennen over de ruimte en ruimtevaart. Ontdek hoe jouw leerlingen hun code naar de ruimte kunnen sturen, klimaatverandering in kaart kunnen brengen of hun zelfgebouwde satelliet tot wel een kilometer hoog de lucht in kunnen laten schieten.

Spacetalk over de Artemis missie
We praten je kort bij over de Artemis missie. Wat is het precies? Waar gaat de missie heen en wat is het doel? Wie werken eraan mee? Aan het eind van onze spacetalk weet je het.

Werkvormen-carrousel
Tijdens de werkvormen-carrousel voer je verschillende proeven uit. Alle proefjes leren je iets nieuws over raketten. Hoe krijg je bijvoorbeeld een raket de lucht in? En hoe kan je je raket zo snel mogelijk maken?

Op eigen gelegenheid naar ARTIS
Daarna is het tijd om op eigen gelegenheid naar ARTIS te vertrekken. ARTIS is op een klein kwartier loopafstand van NEMO. Ook heeft ARTIS een eigen parkeerterrein. Lees hier meer over de bereikbaarheid van ARTIS. Heb je hulp nodig bij jouw vervoer naar ARTIS? Mail ons dan via [email protected].

Bezoek aan het ARTIS-Planetarium
In het ARTIS-Planetarium gaan we op ruimtereis. In koepelvullend beeld bekijken we de lancering van ruimteschip Orion voor de missie Artemis I. 
Meld je gratis aan
Locatie
NEMO Science Museum
Oosterdok 2
1011 VX  Amsterdam
Lees hier meer over de bereikbaarheid van NEMO.

ARTIS
Plantage Kerklaan 38-40
1018 CZ Amsterdam
Lees hier meer over de bereikbaarheid van ARTIS.