ESERO brengt ruimtevaart naar de klas

Ruimtevaart en sterrenkunde: een fascinerende context voor veel vakken in basis- en voortgezet onderwijs. En niet alleen voor de natuurwetenschappen en techniekvakken. Denk maar eens aan aardrijkskunde, wiskunde, biologie, onderzoeken en ontwerpen.

Soms liggen de onderwerpen dicht bij huis. De maan, de seizoenen, onze aarde zelf. Dan weer ver weg: ruimtereizen, planeten in andere zonnestelsels, zwarte gaten.

ESERO NL ondersteunt leerkrachten en docenten die met deze thema’s aan de slag willen. Met een groot aanbod aan gratis lesmaterialen en projecten en met trainingen en workshops door het hele land.

ESERO is een initiatief gestart door de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. In Nederland wordt het medegefinancieerd door NSO (the Netherlands Space Office). Daarnaast werkt ESERO samen met veel partners uit de industrie, de academische wereld en het onderwijs.

Een ESA astronauten patch met de vlaggen van de 22 leden zweeft in het ISS in 2017.

Het team van ESERO NL

In Nederland is NEMO Science Museum verantwoordelijk voor het ESERO- programma en lesmateriaal. Het vaste team bij NEMO doet dit sinds 2006, in samenwerking met verschillende partners.

Aan de slag met ruimtevaart in jouw klas

Het lesmateriaal van ESERO is breed en te gebruiken binnen primair en voortgezet onderwijs. Het bestaat uit losse lessen, series van lessen tot en met uitdagende projecten. Bijna al het materiaal is gratis en kan direct worden gedownload.

Voor meer informatie

ESERO NL
NEMO Science Museum

Postbus 421
1000 AK Amsterdam
Nederland

[email protected]