Partners

ESERO NL is een samenwerking van ESA, NSO en NEMO. ESERO biedt ondersteuning aan docenten van het primair en voortgezet onderwijs op het gebied van ruimtevaart en sterrenkunde. Hier vind je meer informatie over deze partners.
ESA
De Europese ruimtevaartorganisatie ESA ontwikkelt ruimtevaarttechnologie, bouwt en lanceert raketten met ruimtevaartuigen. Daarmee zorgt ESA ervoor dat nieuwe diensten en producten beschikbaar komen voor de inwoners van Europa. Naast 22 Europese landen is ook Canada lid van de ESA.
Website ESA
NSO
Het Netherlands Space Office (NSO) is de Nederlandse ruimtevaartorganisatie. In opdracht van de Nederlandse overheid ontwikkelt het NSO het Nederlandse ruimtevaartprogramma en voert dat uit. Het NSO vertegenwoordigt Nederland naar andere nationale en internationale ruimtevaartorganisaties, zoals ESA en NASA.
Website NSO
NEMO Science Museum
NEMO is het grootste en leukste science museum van Nederland. Vijf verdiepingen vol wetenschappelijke en technologische doe- en ontdekdingen. Voor het onderwijs is NEMO de grootste interactieve niet-schoolse leeromgeving en vast onderdeel van het lesprogramma over b├Ęta en techniek. NEMO verzorgt de uitvoering van het ESERO NL-project.
Website NEMO

Samenwerkingen

Bij het schrijven van het lesmateriaal, het geven van trainingen en het uitvoeren van projecten werkt ESERO NL graag samen met partners uit de industrie, de academische wereld en het onderwijs.