PO/VO
Project

Astro Pi

Start september 2020
Altijd al een experiment in de ruimte willen doen, of een boodschap willen sturen naar het ISS? Dat kan door een computerprogramma te schrijven voor de Astro Pi, een kleine computer in het internationale ruimtestation ISS. Leerlingen kunnen deze Astro Pi’s programmeren zodat deze een tekst of een plaatje laat zien op het scherm, of metingen verricht en data terug stuurt naar de aarde. 
Astro Pi en het onderwijs
Een Astro Pi is een kleine computer met een scherm, een camera en sensoren. De Astro Pi is eenvoudig te programmeren: met een klein uur oefenen schrijf je al je eerste programma. Door mee te doen met Astro Pi oefenen leerlingen flink met 21e eeuwse vaardigheden. Daarnaast is dit voor leerlingen een unieke kans om direct in contact te komen met een echt ruimtestation.
Jouw code aan boord bij het ISS met Astro Pi
Mission Zero: hou het simpel
Voor Mission Zero (t/m 14 jaar) schrijven leerlingen een code waarmee de Astro Pi de temperatuur laat zien op het LED scherm. Nadat de code is geüpload naar het ISS, krijgen ze een certificaat met het tijdstip waarop de code is uitgevoerd.
Meedoen met Mission Zero 2020/2021 kan van 14 september 2020 to 19 maart 2021.
Mission Zero
Mission Space Lab: een eigen missie
Bij Mission Space Lab (t/m 19 jaar) bedenken de leerlingen zelf een missie die ze met de Astro Pi kunnen uitvoeren. Na goedkeuring van de missie krijgen ze een Astro Pi kit toegestuurd waarmee de leerlingen hun code kunnen schrijven en uittesten. Na een check wordt een code naar het ISS geüpload. Ze ontvangen de meetgegevens en schrijven daarna een rapport.
Inschrijven voor Mission Space Lab 2020/2021 kan van 14 september to 23 oktober 2020.
Mission Space Lab