PO
Project

Mission X

4 maart - 26 april
Astronauten in de ruimte moeten veel sporten om gezond te blijven. Wil jij samen met je klas leren welke training astronauten volgen, doe dan mee aan Mission X: train like an astronaut!
Train als een astronaut
Tijdens dit internationale schoolproject – een initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld – volgen basisschoolleerlingen (8-12 jaar) een achtweekse astronautentraining.

Trainingsmodules
Tijdens Mission X volgen de leerlingen uiteenlopende trainingsmodules. Zo komen ze veel te weten over coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook over “team building”, ruimtelijk inzicht, gezonde voeding, en ruimtevaarttechnologie. Veel van de lessen en activiteiten zijn gekoppeld aan het wetenschappelijk curriculum (met verschillende STEM onderwerpen) en hebben een duidelijke focus op gezondheid en voeding.

Mascottes
Er zijn twee mascottes, Luna en Leo die naar de maan moeten lopen. Door punten tijdens Mission X in te voeren, kunnen de leerlingen Luna en Leo helpen. De klas verdient de punten met het uitvoeren van de verschillende praktische en klassikale lessen. Aan het einde van het project wordt het team dat Luna en Leo het meest geholpen hebben, beloond met een VIP-bezoek aan Space Expo (max. personen inclusief begeleiders).

Wereldwijd
In Nederland wordt Mission X georganiseerd door ESERO NL, museum Space Expo en het Netherlands Space Office (NSO). Niet alleen in Nederland doen kinderen mee met Mission X. Er doen schoolklassen uit meer dan 25 landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Mexico en Zuid-Korea.

Meedoen met Mission X
  • Alle kinderen van groep 4 t/m 8 (PO) kunnen meedoen. 
  • Ook families, BSO's, scoutingclubs, et cetera kunnen meedoen met de challenge.
  • Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.
  • De projectperiode duurt zeven weken.
  • Het uitvoeren van de lessen is vrij in te delen in het bestaande lesschema.
  • De inschrijvingen van aankomend schooljaar zijn nog niet geopend. 
  • Voor vragen mail naar [email protected]

Homepage Mission X