PO
Project

Mission X

Start voorjaar 2021
Astronauten in de ruimte moeten veel sporten om gezond te blijven. Wil jij samen met je klas leren welke training astronauten volgen, doe dan mee aan Mission X: train like an astronaut!
Train als een astronaut
Tijdens dit internationale schoolproject – een initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld – volgen basisschoolleerlingen (8-12 jaar) een achtweekse astronautentraining.

Trainingsmodules
Tijdens Mission X volgen de scholen uiteenlopende trainingsmodules. Zo komen ze veel te weten over coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook over “team building”, ruimtelijk inzicht, gezonde voeding, en ruimtevaarttechnologie. Veel van de lessen en activiteiten zijn gekoppeld aan het wetenschappelijk curriculum (met verschillende STEM onderwerpen) en hebben een duidelijke focus op gezondheid en voeding.
Door het uitvoeren van de verschillende praktische en klassikale lessen verdient een klas punten. Aan het einde van het acht weken durende project heeft elk land een winnaar die wordt beloond met een fantastische prijs voor de klas.

Wereldwijd
In Nederland wordt Mission X voor de tiende keer georganiseerd door het Netherlands Space Office (NSO). Niet alleen in Nederland doen kinderen mee met Mission X. In totaal doen schoolklassen uit meer dan 25 landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Mexico en Zuid-Korea.

Meedoen met Mission X
  • Mission X loopt van 2 maart - 24 april 2020
  • Alle kinderen van groep 4 t/m 8 PO kunnen meedoen
  • De projectperiode is acht weken, het uitvoeren van de lessen is vrij in te delen in het bestaande lesschema
  • Inschrijven kan tot 15 februari 2020
  • Voor meer informatie en inschrijven, mail naar [email protected]
Stuur een e-mail