Training

Training ruimtevaart & sterrenkunde in de klas

woensdag 19 april
Hoe groot is het heelal? En hoe werkt een raket eigenlijk? De fascinatie van kinderen voor planeten en sterren is minstens zo groot als het heelal zelf. In deze training ontdek je hoe je het thema ruimte en ruimtevaart naar leuke en leerzame W&T-lessen vertaalt.
Schrijf je in
Praktische info
Wanneer: woensdag 19 april
Hoe laat: 15.30 – 17.00 uur
Waar: online
Voor wie: leerkrachten van groep 1 t/m 8
Prijs: gratis
 
De training wordt gegeven door ESERO NL’s trainingspartner WisMon.
Schrijf je in
Inhoud van de training
Je leert met ruimtevaart en sterrenkunde invulling te geven aan lessen wetenschap & techniek. En hoe wat de didactiek van onderzoekend en ontwerpend leren jou en jouw leerlingen brengt. Je ontvangt een schat aan gratis lesmateriaal van ESERO NL. Daarmee breng je het geleerde direct in de praktijk. Je lessen bouw je eenvoudig op aan de hand van deze vier onderwerpen:

– Onze plek in het heelal: leerlingen bekijken hun plek op aarde via Google Maps, spelen het zonnestelsel na en bestuderen de seizoenen met een lamp en bol van piepschuim.

– Raketten: leerlingen bouwen zelf verschillende soorten raketjes en ontdekken al ontwerpend, testend en verbeterend principes als luchtdruk en de derde wet van Newton.

– Satellieten: leerlingen ontdekken de basisprincipes van aardobservatie. Ze zoeken naar de verstopte schat in het lokaal met behulp van 3 fictieve satellieten.  

– Afstanden in het heelal: Leerlingen maken verschillende schaalmodellen en brengen de afstanden tussen planeten in kaart. Aan de hand van druiven, cherrytomaatjes, peperkorrels en rozijnen, krijgen leerlingen een gevoel bij de immense grootte van ons heelal.
Schrijf je in
Datum: woensdag 19 april
Locatie: Online
Niveau: PO
Prijs: Gratis
Schrijf je in
Datum: woensdag 19 april
Locatie: Online
Niveau: PO
Prijs: Gratis