Training

Trainingsserie: Verder met ruimtevaart

woensdag 8 maart, 22 maart en 5 april
Wil je de spannende context van ruimte en ruimtevaart geven aan jouw Natuur & Techniek lessen? Doe dan gratis mee met de online trainingen in de serie 'Verder met Ruimtevaart'. De trainingen zijn speciaal voor leerkrachten van groep 3 t/m 8 en online te volgen. Je kunt je inschrijven voor een enkele training of voor de hele serie. 
Schrijf je in
Naar de maan
8 maart 2023, 15:30 - 17:00
Elk kind kijkt vol verwondering en vervuld van fantasie naar de maan. Hoe zou het zijn om daar te wonen? In deze training laten we zien wat je met jouw leerlingen kunt doen om die vraag te onderzoeken. Eerst frissen we je geheugen op met de nodige basiskennis over de maan. Daarna laten we zien hoe je de maan kunt verkennen met leuke en gemakkelijke proefjes. Met de simpele materialen die je van tevoren hebt verzameld, kun je het zelf uitproberen. Na deze training heb je genoeg inspiratie om direct in je klas aan de slag te gaan!
Robots in de ruimte
22 maart 2023, 15:30 - 17:00
Wist je dat robots in de ruimte verrassend veel lijken op de machines in jouw keuken en op kinderspeelgoed? Om te ontdekken hoe het er van binnen uitziet, halen we speelgoed uit elkaar. Daarna zetten we samen een simpele robotarm in elkaar. Hoe zorg je ervoor dat iets beweegt zoals jij dat wil? In deze training zet jij eerste stappen met robotica. Aan het eind heb je nieuwe, makkelijke tools in handen om ermee aan de slag te gaan in de klas.
Kijk op klimaat
5 april 2023, 15:30 - 17:00
Kinderen groeien op in een tijd waarin veel te doen is om het klimaat. In deze training frissen we je geheugen op. Wat was ook alweer het verschil tussen het weer en het klimaat? En het verschil tussen landijs en zee-ijs? We rusten je uit met genoeg informatie om over het klimaat in gesprek te kunnen gaan met je leerlingen. Via satellietbeelden - die jij ook kunt gebruiken in de klas! - onderzoeken we de effecten van klimaatverandering.
Hoe werkt het?
Schrijf je gratis in via de link. Je kunt je inschrijven voor deze specifieke training, of voor alle trainingen in de serie. Tijdens de training kun je meedoen met de proefjes en activiteiten die worden uitgelegd. Voorafgaand aan de training ontvang je een zoomlink en een lijstje met makkelijk te verzamelen materialen. Heb je geen tijd om de materialen te verzamelen? Geen probleem. Je kunt meekijken met ons en je collega's. Als de training start, klik dan op de link om de training te volgen. Vragen aan de trainer kun je stellen in de chat. Om 17.00 uur is de training afgelopen.
Schrijf je in
Datum: woensdag 8 maart, 22 maart en 5 april
Locatie: Online
Niveau: PO
Prijs: Gratis
Schrijf je in
Datum: woensdag 8 maart, 22 maart en 5 april
Locatie: Online
Niveau: PO
Prijs: Gratis