Cursus

Verder met Ruimtevaart

21 april, 26 mei en/of 16 juni
Wil je ruimtevaart in de volle breedte inzetten in jouw klas?  Doe dan mee met onze nieuwe trainingen van Verder met Ruimtevaart voor het basisonderwijs. Op drie middagen behandelen we ruimtevaart vanuit meerdere invalshoeken, zodat je kunt ontdekken hoe veelzijdig dit thema is. 

Je kunt je opgeven voor één of twee sessies. Alle sessies zijn online.

Sessie 1: 21 april 2021, 15.30 - 17.00 - inschrijving gesloten
Robots in de ruimte
Ruimteschepen hebben zeer geavanceerde machines, robots en meetinstrumenten. En die lijken verrassend veel op apparaten die je thuis hebt. In deze workshop gaan we een robotarm maken, een Marsrover programmeren en metingen in de ruimte verrichten.

Sessie 2: 26 mei 2021, 15.30 - 17.00 - inschrijving gesloten
Kijk op klimaat
Het klimaat op aarde verandert. Vanuit de ruimte kan je dat goed zien. In deze workshop kijken we naar oorzaken en gevolgen van klimaatverandering. Wereldwijd en in Nederland. Met verrassende, praktische proefjes en activiteiten voor in de klas

Sessie 3: 16 juni 2021, 15.30 - 17.00
Naar de maan
Het is de droom van elke astronaut: naar de maan! Maar is de maan wel een fijne plek om te wonen? Wat hebben we daar te zoeken? In deze workshop gaan we met leuke proefjes de maan verkennen en gaan we samen een maanbasis bedenken waar alles is wat we nodig hebben. 

Schrijf je in!

Aanmelden
Datum: 21 april, 26 mei en/of 16 juni
Locatie: Online
Niveau: PO
Prijs: Gratis
Aanmelden
Datum: 21 april, 26 mei en/of 16 juni
Locatie: Online
Niveau: PO
Prijs: Gratis