Cursus

Verder met Ruimtevaart

6 april, 11 mei en 1 juni
Wil je in jouw lessen meer doen met ruimtevaart? Doe dan gratis mee met de online leerkrachtenworkshops van ESERO NL, in de serie 'Verder met Ruimtevaart'. De workshops zijn voor leerkrachten van groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. Hoewel de workshops online zijn, kun je zelf thuis meedoen met de activiteiten. Je krijgt hiervoor een lijst met materialen toegestuurd.

Schrijf je in!

6 april 2022, 15:30 - 17:00
Robots in de ruimte
Robots en technologie zijn onmisbaar in de ruimte. Maar je kunt er ook heel leuk mee spelen in de klas. Uit welke onderdelen bestaat een robot en hoe laat je hem precies doen wat jij wilt? In deze workshop gaan we speelgoed uit elkaar halen, een robotarm maken en een virtuele marsrover programmeren.

11 mei 2022, 15:30 - 17:00
Kijken naar klimaat
Weer en klimaat zijn onlosmakelijk verbonden met de ruimte. Zonder zon geen zonnig weer. En satellieten meten heel nauwkeurig weer en klimaat. In deze workshop ontdek je het verschil tussen weer en klimaat, het verschil tussen landijs en zee-ijs en we bekijken de aarde van boven om de effecten van klimaatverandering te zien.

1 juni 2022, 15.30 - 17.00
Naar de maan
Het is de droom van elke astronaut: naar de maan! Maar is de maan wel een fijne plek om te wonen? Wat hebben we daar te zoeken? In deze workshop gaan we met leuke proefjes de maan verkennen en gaan we samen een maanbasis bedenken waar alles is wat we nodig hebben. 

Schrijf je in!

Aanmelden
Datum: 6 april, 11 mei en 1 juni
Locatie: Online
Niveau: PO
Prijs: Gratis
Aanmelden
Datum: 6 april, 11 mei en 1 juni
Locatie: Online
Niveau: PO
Prijs: Gratis