Artikel

ESERO & ARTIS organiseren gratis masterclass over onderzoek in de ruimte

Speciaal voor alle docenten in het voortgezet onderwijs organiseren ESERO NL en ARTIS op donderdag 8 december (16.00 – 18.15 uur) een gratis masterclass. In het Planetarium gaan we op ruimtereis naar andere werelden tijdens de koepelvullende film Worlds Beyond Earth. Wat is er allemaal in de ruimte om de aarde heen? En hoe weten we dat? Tijdens de doe-lezing laten we proefjes en demonstraties zien over onderzoek in de ruimte, en delen we lessen en lesactiviteiten voor in de klas.
Programma
16.00 – 16.30 uur: Inloop
16.30 – 17.10 uur: Welkom & film Worlds Beyond Earth
17.10 – 17.30 uur: Pauze met koffie en thee
17.30 – 18.15 uur: Doe-lezing met proefjes en demonstraties
Meld je gratis aan
Ruimtereis
In het ARTIS-Planetarium stijgen we op van de aarde. De film Worlds Beyond Earth neemt je mee naar andere werelden in ons zonnestelsel. Wist je dat op andere hemellichamen ook woestijnen, vulkanen en zelfs zeeën zijn? In de film is gebruikgemaakt van zeven verschillende datasets van ruimteonderzoek. 
Doe-lezing
De mens is nooit verder dan onze eigen maan geweest. Hoe weten we dan toch waaruit de ringen van Saturnus bestaan? En welke grondstoffen er zijn op Mars? Hoe weten we dat er zelfs planeten buiten ons eigen zonnestelsel zijn? In de doe-lezing delen we proefjes, demonstraties en lessen over ruimteonderzoek en het leven op andere werelden. 
Praktische info
Voor wie: vo-docenten, alle niveaus, klas 1 t/m 6
Waar: ARTIS-Planetarium, Plantage Kerklaan 38-40, 1018 CZ Amsterdam
Wanneer: donderdag 8 december, 16.00 – 18.15 uur
Prijs: gratis

Lees hier meer over de bereikbaarheid van ARTIS met het openbaar vervoer en de mogelijkheid tot parkeren. 
Meld je gratis aan