Artikel

Gratis, online workshops voor leerkrachten groep 3 t/m 8 over ruimte en ruimtevaart

Wil je in jouw lessen meer doen met ruimtevaart? Doe dan gratis mee met de online leerkrachtenworkshops van ESERO NL op dinsdag 13 december en woensdag 14 december van 15.30-17.00 uur. De workshops zijn speciaal voor leerkrachten van groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs en zitten vol proefjes en lesvoorbeelden.
Kies een workshop of volg ze allemaal
Je kunt een workshop uitkiezen die jij het interessantst vindt, of ze allemaal volgen. Alle workshops zijn online en worden georganiseerd door onze trainingspartner WisMon. Doe thuis zelf mee met de activiteiten en proefjes. Je krijgt hiervoor een lijst met materialen toegestuurd.

13 december 2022, 15:30 - 17:00
Robots in de ruimte
Robots en technologie zijn onmisbaar in de ruimte. Maar je kunt er ook heel leuk mee spelen in de klas. Uit welke onderdelen bestaat een robot en hoe laat je hem precies doen wat jij wilt? In deze workshop gaan we speelgoed uit elkaar halen, een robotarm maken en een virtuele marsrover programmeren.

14 december 2022, 15:30 - 17:00
Ruimtevaart & sterrenkunde in de klas
Hoe groot is het heelal? Waarom sturen mensen satellieten de ruimte in? En hoe werkt een raket eigenlijk? Het heelal zelf is niet alleen immens, de fascinatie die kinderen hebben voor de planeten en sterren is minstens zo groot. Hoe vertaal je dat in leuke en leerzame lessen binnen wetenschap en techniek? Ontdek het tijdens de training Ruimtevaart & sterrenkunde in de klas.
Schrijf je gratis in bij WisMon