Nieuws

Inschrijving Night at the Museum gestart

Een reis door het zonnestelsel maken, een telescoop knutselen, een digitaal maankamp bouwen: op Night at the Museum kan het allemaal! Op 14 april organiseren NEMO en Esero de gratis inspiratieavond voor leerkrachten in het primair onderwijs. Je kunt je nu inschrijven.
Er is een veelzijdig programma met ESERO workshops over ruimtevaart en sterrenkunde, een tour door NEMO, proefjes in het Lab en nog veel meer. Kun je er niet bij zijn of wil je langer genieten van Night at the Museum? Volg dan (ook) het online middagprogramma.

18.00 - 18.45    Inloop
18.45 - 19.00    Welkomstwoord
19.00 - 21.30    Kies je eigen workshops, lezingen en activiteiten
21.30 - 22.30    Feestelijke borrel op het dak van NEMO
Volledig programma en kaarten
Activiteiten
ESERO workshop: Kijken naar de maan
In deze speelse workshop kijken we wat voor prikkelende activiteiten jullie kunnen doen met groep 1 t/m 4 om ze meer over de maan te leren. We puzzelen, dansen en volgen de maan en maken zelfs een echte telescoop!

ESERO workshop: Schijngestaltes van de maan
Als je goed naar de maan kijkt, dan ziet hij er elke nacht een beetje anders uit. Hoe komt dat? Veel kinderen denken dat de aarde haar schaduw op de maan werpt. In deze activiteit ontdek je dat dat niet klopt. Maar hoe zit het wel? 

NOVA Planetarium
Kruip in het mobiele planetarium van NOVA – Nederlands onderzoeksschool voor Astronomie - voor een bijzondere ervaring. Tijdens de voorstelling wordt het heelal op de koepel boven je geprojecteerd. Maak een reis door het zonnestelsel en bekijk planeten, manen en kometen van dichtbij. 

ESERO workshop: Moon Camp Challenge
Hoe zou het zijn om te wonen op de maan? Als je op de maan wil leven, dan moet je je beschermen tegen straling van de zon en meteorieten. En hoe kom je eigenlijk aan eten en zuurstof? In deze workshop bouw je je eigen digitale maankamp met alles wat je nodig hebt om te overleven. We laten stap voor stap zien hoe ontwerpprogramma Tinkercad werkt, zodat je in de klas met je leerlingen een digitale maanbasis kan maken.
Volledig programma en kaarten