Nieuws

ESERO NL en NEMO organiseren Night at the Museum 2022

Op woensdag 20 april 2022 organiseren ESERO NL en NEMO samen een gratis inspiratieavond voor leerkrachten: Night at the Museum. Tijdens deze jaarlijkse feestelijke avond doen leerkrachten inspiratie op over wetenschap en technologie. Ga aan de slag met workshops, laat je verrassen door speciale demonstraties, ontdek het museum en geniet van een drankje en de DJ op het dak.
Programma
  • 18.00 uur - Inloop
  • 18.45 uur - Opening
  • 19.00 tot 21:30 uur - Doe mee aan workshops, demonstraties, proefjes en nog veel meer.
  • 21.30 tot 22.30 uur - Borrel met muziek op het dak.
Meld je gratis aan
ESERO NL's Activiteiten
Lezing: Op zoek naar verre werelden
Een van de spannendste vragen in de moderne sterrenkunde is: zijn er planeten zoals de aarde in het heelal en komt daar leven voor? Wat weten sterrenkundigen over de meer dan 4500 exoplaneten die er zijn ontdekt? Leer hoe astronomen exoplaneten onderzoeken en maak kennis met enkele bijzondere planeten buiten ons zonnestelsel. De lezing wordt gegeven door Joanna Holt van NOVA.

NOVA Planetarium
Een bezoekje aan het mobiel planetarium van NOVA is een bijzondere ervaring. Voor leerlingen, maar ook voor leerkrachten! Tijdens de voorstelling wordt het heelal geprojecteerd op de koepel. Maak een reis door het zonnestelsel en zie planeten, manen en kometen van dichtbij.  

Workshop: Reis naar de maan
We zien de maan elke dag en er zijn zelfs al eens mensen geweest! Maar kunnen we er in de toekomst ook wonen? Ga mee op reis naar de maan en ontdek hoe we  kunnen leven in deze zeer vijandige omgeving. 

Workshop: Leef als een astronaut
Astronauten leven in de ruimte in het Internationaal Ruimtestation (ISS). Daar doen ze wetenschappelijk onderzoek en leven zoals iedereen. Ze slapen, eten en wassen zich, maar dat gaat in de ruimte toch net even anders dan op aarde. In deze workshop laten we het dagelijks leven van de astronauten zien, en doen we een paar leuke proeven om te ervaren hoe het is om te leven als een ruimtereiziger.

Workshop: Water op aarde
Water is onmisbaar voor leven. Wist je dat er ook tal van experimenten zijn die je met je leerlingen kunt doen met water? Ontdek water in al zijn verschijningsvormen en leer hoe water de mens in leven houdt op aarde – en in de ruimte!

DEMO: Bekijk je school van boven
Hoe ziet jouw school eruit vanuit de ruimte? Op welke manier is de omgeving afgelopen jaren veranderd? Loop langs het Satellietdataportaal en neem een kijkje vanuit de ruimte. Vergeet niet de bijbehorende lesideeën mee te nemen.

Feestelijke borrel met muziek
Vanaf 21.30 uur is er een borrel met een DJ. Geniet met collega’s van een drankje en dansje met uitzicht over Amsterdam op het dak van NEMO.
Meld je gratis aan
Voor wie
Deze avond is speciaal voor leerkrachten (en leerkrachten in opleiding) voor het primair onderwijs. Het is niet geschikt voor kinderen of recreatieve bezoekers.
NEMO-activiteiten
Er is nog veel meer te doen op Night at the Museum. Speel met licht en schaduw, ontdek proefjes in het lab en ga naar de show Robots! Lees over al NEMO's activiteiten op de website.
Bekijk NEMO's activiteiten