Artikel

Train vanaf 6 maart als een astronaut bij Mission X

Van 6 maart tot en met 21 april 2023 kunnen alle basisscholen (groepen 4 t/m 8), families of clubs van Nederland gratis meedoen met project Mission X. Het doel is om kinderen kennis te laten maken met de ruimte, ruimtevaart, wetenschap en technologie. In het project trainen kinderen als een astronaut. Dat betekent gezond eten en bewegen!
Je kunt meedoen aan de challenge op eigen wijze én in je eigen tempo. Zo kun je zelf kiezen welke opdrachten en activiteiten bij jouw team passen. Bovendien hoef je niet de hele periode mee te doen. Kies bijvoorbeeld voor een Space Week of ‘proefjesvrijdag’.

Mission X is een initiatief van NASA, ESA en andere ruimtevaartorganisaties uit de hele wereld. Er doen teams uit meer dan 25 landen mee, waaronder Canada, Frankrijk, Groot-Brittannië, Japan, Mexico en Zuid-Korea. In Nederland wordt het programma georganiseerd door Space Expo, in opdracht van Netherlands Space Office. 
Wat leren de kinderen?
Kinderen komen dankzij het lespakket van Mission X veel te weten over coördinatie en uithoudingsvermogen, maar ook over teambuilding, ruimtelijk inzicht, gezonde voeding en ruimtevaarttechnologie. Veel van de lessen en activiteiten zijn gekoppeld aan het wetenschappelijk curriculum (met verschillende STEM onderwerpen) en er ligt een duidelijke focus op gezondheid en voeding.
Lopen naar de maan
Tijdens de challenge zijn er twee mascottes, Luna en Leo, die naar de maan moeten lopen. Voor elke voldane opdracht verdient jouw team punten. Deze punten voer je in op de officiële website. Aan het einde van de challenge wordt het team dat Luna en Leo het meest geholpen heeft, beloond met een fantastische een VIP-bezoek naar Space Expo (maximaal 40 personen inclusief begeleiding).
Doe mee met Mission X 2023
·         Alle kinderen van groep 4 t/m 8 (primair onderwijs) kunnen meedoen.
·         Ook families, BSO's, scoutingclubs et cetera kunnen meedoen met de challenge.
·         Het programma is bedoeld voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud.
·         De projectperiode is zeven weken: van 6 maart tot en met 21 april 2023.
·         Het uitvoeren van de lessen is vrij in te delen in het bestaande lesschema van school.
·         Voor vragen mail naar [email protected].
Meld je aan via de officiële Mission X website