PO
Evenement

Night at the Museum 2023

vrijdag 14 april, 18.00 - 22.30 uur
Op vrijdag 14 april 2023 organiseren NEMO en ESERO NL een gratis inspiratieavond voor leerkrachten. Tijdens deze feestelijke avond doen leerkrachten inspiratie op over wetenschap en technologie. Ga aan de slag met workshops over ruimtevaart en sterrenkunde, laat je verrassen door speciale demonstraties, ontdek het museum en geniet van muziek op het dak. 
Volledig programma en kaarten
Programma
18.00 - 18.45    Inloop
18.45 - 19.00    Welkomstwoord
19.00 - 21.30    Kies je eigen workshops, lezingen en activiteiten
21.30 - 22.30    Feestelijke borrel op het dak van NEMO

Kun je er niet bij zijn of wil je langer genieten van Night at the Museum? Volg dan (ook) het online middagprogramma.
Volledig programma en kaarten
Activiteiten
ESERO workshop: Kijken naar de maan
In deze speelse workshop kijken we wat voor prikkelende activiteiten jullie kunnen doen met groep 1 t/m 4 om ze meer over de maan te leren. We puzzelen, dansen en volgen de maan en maken zelfs een echte telescoop!

ESERO workshop: Schijngestaltes van de maan
Als je goed naar de maan kijkt, dan ziet hij er elke nacht een beetje anders uit. Hoe komt dat? Veel kinderen denken dat de aarde haar schaduw op de maan werpt. In deze activiteit ontdek je dat dat niet klopt. Maar hoe zit het wel? 

ESERO Planetarium
Kruip in het mobiele planetarium van NOVA – Nederlands onderzoekscentrum voor Astronomie - voor een bijzondere ervaring. Tijdens de voorstelling wordt het heelal op de koepel boven je geprojecteerd. Maak een reis door het zonnestelsel en bekijk planeten, manen en kometen van dichtbij. 

ESERO workshop: Moon Camp Challenge
Hoe zou het zijn om te wonen op de maan? Als je op de maan wil leven, dan moet je je beschermen tegen straling van de zon en meteorieten. En hoe kom je eigenlijk aan eten en zuurstof? In deze workshop bouw je je eigen digitale maankamp met alles wat je nodig hebt om te overleven. We laten stap voor stap zien hoe ontwerpprogramma Tinkercad werkt, zodat je in de klas met je leerlingen een digitale maanbasis kan maken.

Naast de ESERO activiteiten kun je tijdens Night at the Museum onder andere ook proefjes doen in het Lab, een lichtshow maken en nog veel meer!
Volledig programma en kaarten
Online programma
Kan je er niet bij zijn of wil je langer genieten van Night at the Museum? Volg dan ook het unieke, online middagprogramma van 14.45 - 16.45 uur. 
Lees hier verder
Voor wie
Night at the Museum is speciaal voor leerkrachten (en leerkrachten in opleiding) voor het primair onderwijs. Het is niet geschikt voor kinderen of recreatieve bezoekers.