VO
Evenement

Online masterclass met satellietenpubquiz

28 februari
Test je klimaatkennis tijdens de online ESERO-masterclass met satellietenpubquiz op woensdag 28 februari (16.00-17.30). Ontdek meer over de rol van satellietdata in klimaatonderzoek tijdens de minilezingen over het monitoren van de atmosfeer en het voorspellen van overstromingen. Beantwoord tijdens de pubquizrondes vragen over satellieten en het klimaat en maak kans op een boekenpakket! 
Meld je aan
Programma
16.00-16.10 Opening 
16.10-16.25 Lezing: Ground-truthing van stikstofdioxidemetingen 
16.25-16.40 Pubquiz ronde 1 
16.40-16.55 Lezing: Overstromingen voorspellen met satellieten  
16.55-17.10 Pubquiz ronde 2 
17.10-17.20 Lezing ESERO: Satellietdata in de klas 
17.20-17.30 Bekendmaking winnaars 
Lezing: Ground-truthing van stikstofdioxidemetingen
Kloppen de metingen die satellieten vanaf grote hoogte maken met wat we op de grond meten? In deze lezing vertelt Willie Kerkhof van het GLOBE Programma over de manier waarop middelbare scholieren als citizen scientists helpen de data van het Nederlandse TROPOMI-satellietinstrument te valideren.  
 
Lezing: Overstromingen voorspellen met satellieten
Over de hele wereld vergroot klimaatverandering de kans op extreem weer, maar, vanwege een gebrek aan data, het is moeilijk om precies te zeggen in welke mate. Reanalyse- en satellietgegevens kunnen wetenschappers helpen om de kans op een grote overstroming beter te bepalen, soms zelfs al een seizoen van tevoren! In deze lezing van Joeri Reinders kom je meer te weten over de rol van data in klimaatonderzoek.
Lezing ESERO: satellietdata in de klas
Hoe gebruik je satellietdata en hoe kan je het verwerken in je lessen? ESERO NL helpt je hierbij! Tijdens deze lezing kom je meer te weten over mogelijke schoolactiviteiten over satellietdata. Onderzoek met data van echte satellieten een klimaatprobleem of leer hoe je leerlingen zelf een satelliet kan bouwen! 
Details
Voor wie: vo-docenten, alle niveaus, klas 1 t/m 6 
Waar: online
Wanneer: woensdag 28 februari, 16.00 - 17.30 uur 
Prijs: gratis