PO
Evenement

Online trainingen voor leerkrachten groep 3 t/m 8 over ruimte en ruimtevaart

19 december
Wil je in jouw lessen meer doen met ruimtevaart? Doe dan gratis mee met de online leerkrachtenworkshops van ESERO NL op dinsdag 23 januari en maandag 5 februari van 15.30-17.00 uur. De workshops zijn speciaal voor leerkrachten van groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs en zitten vol proefjes en lesvoorbeelden.
Meld je aan
Kies een workshop of volg ze allemaal
Je kunt een workshop uitkiezen die jij het meest interessant vindt, of ze allemaal volgen. Alle workshops zijn online en worden georganiseerd door onze trainingspartner WisMon. Doe thuis zelf mee met de activiteiten en proefjes. Je krijgt hiervoor een lijst met materialen toegestuurd.

Naar de maan
23 januari 2024, 15:30-17:00
Het is de droom van elke astronaut: naar de maan! Maar is de maan wel een fijne plek om te wonen? Wat hebben we daar te zoeken? In deze training gaan we met leuke proefjes de maan verkennen en gaan we samen een maanbasis bedenken waar alles is wat we nodig hebben. Meld je aan.

Robots in de ruimte
05 februari 2024, 15:30 – 17:00
Robots en technologie zijn onmisbaar in de ruimte. Maar je kunt er ook heel leuk mee spelen in de klas. Uit welke onderdelen bestaat een robot en hoe laat je hem precies doen wat jij wilt? In deze workshop gaan we speelgoed uit elkaar halen, een robotarm maken en een virtuele Marsrover programmeren. Meld je aan.