Lessenserie

Rosetta's ruimtereis

Tien jaar kostte het ruimtesonde Rosetta om op de plaats van bestemming te komen: komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko: een reis van bijna 6,4 miljard kilometer. Rosetta begeleidt de komeet in zijn tocht rond de zon. Het is voor het eerst dat een komeet gedurende zo’n lange tijd van zo dichtbij wordt onderzocht.

Samen met NTR Schooltv heeft ESERO NL voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs lessen en video’s gemaakt die inzicht geven in de uitdagingen van Rosetta’s ruimtereis en het onderzoek van deze ruimtesonde. Tegelijkertijd krijgen leerlingen een goed beeld van hoe het is om in de ruimtevaart te werken.

Naast deze serie is er ook een les voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Aan de hand van demo’s, proefjes en experimenten maken de leerlingen kennis met het onderzoek dat Rosetta bij de komeet doet.

De smaak te pakken van Rosetta? Neem eens een kijkje op ESA’s Teacher Corner. Hier staan foto’s, achtergrondinformatie en lesideeën (Engelstalig). Of bekijk de achtergrondinformatie in het Kennislink-Rosettadossier