26 maart: Inspiratie van astronauten in #SpaceConnectsUs

Astronauten weten als geen ander hoe het is om langere tijd binnen te blijven in een kleine omgeving, met een vaste groep mensen. Nu moeten we allemaal ons dagelijks leven aanpassen.Daarom organiseren ESA en Asteroid Day op 26 maart het evenement #Spaceconnectsus. Het Nederlandstalige deel van het programma begint om 16.00 uur

Astronauten en gasten wereldwijd doen hier aan mee. De presentatoren en gasten vertellen kinderen, jongvolwassenen, families en vrienden over hun ervaring en werkwijzen op geïsoleerde locaties, levenslessen over ruimteverkenning, hun vertrouwen in de wetenschap en inspiratiebronnen. Het evenement kan worden gevolgd in vijf talen via ESA webtv en het ESA Youtubekanaal, beginnend om 16:00 uur in het Nederlands, gevolgd door het Duits (17:00 uur), Italiaans (18:00 uur), Frans (19:00 uur) en Engels (20:00 uur).

Stel je vraag aan een astronaut
Het evenement is gratis en geheel online. Je kan vanaf nu vragen stellen aan astronauten zoals André Kuipers en Frank de Winne door middel van de hashtag #SpaceConnectsUs. Neem deel aan de live uitzending via ESA WebTV en ESA YouTube om te zien of de gestelde vraag wordt beantwoord en volg de tips van astronauten over wat te doen om deze periode van quarantaine door te komen. Meer informatie over het programma op SpaceConnects.us

Social media
Gebruik de hashtag #SpaceConnectsUs voor het stellen van vragen en lezen van updates via Twitter, Instagram en Facebook. Volg updates via het @esa Twitter-account en via @asteroidday.

Over Asteroid Day
Asteroid Day is een door de VN goedgekeurde wereldwijde awareness campagne die jaarlijks plaatsvindt op 30 juni met als het doel het publiek te inspireren, te betrekken en te informeren over de mogelijkheden en risico’s van asteroïden.

Meer Informatie
SpaceConnects.us

Kijk hier de uitzending
ESA WebTV