VO
Project

CanSat competitie

Van september 2021 tot april 2022
Maak van een frisdrankblikje (Can) een satelliet (Sat) met een missie; dat is de opdracht van de CanSat competitie. Leerlingenteams bedenken, bouwen en testen hun eigen satelliet. Ze nemen het op tegen teams uit het hele land. De tien beste krijgen de kans hun Cansat met een echte raket te laten lanceren tot 1 km hoogte.

Cansat 2021-2022
ESERO NL verwacht in september 2021 weer een nieuwe CanSat-competitie te starten. Je kunt je nu nog niet inschrijven, maar je wel alvast verdiepen in het project en de globale planning bekijken. Wil je meedoen? Houd dan deze pagina en de ESERO-nieuwsbrief in de gaten voor de oproep tot inschrijving!
Wat is CanSat?
CanSat is een competitie voor scholieren uit de bovenbouw havo of vwo van het voortgezet onderwijs. De leerlingen bedenken in teams een missie, schrijven een onderzoeksvoorstel, bouwen een satelliet en testen deze. De beste teams lanceren hun CanSat met een raket en voeren hun missie uit. Een bijzonder project waarin scholieren de kans krijgen om praktijk gerichte ervaring op te doen in het bouwen van een complex systeem waarin meerdere disciplines van belang zijn. De winnaar van de Nederlandse competitie gaat, samen met andere Europese teams, naar de Europese competitie. Lees hier het nieuwsbericht over de winnaar van de CanSat-comptetitie 2020-2021. 
Rol van docent
Voor een geslaagde deelname, is vooral een betrokken en enthousiaste houding vanuit de school van groot belang. De docent helpt de leerlingen op weg en is het eerste aanspreekpunt voor het schoolteam. Om u op weg te helpen, organiseren we een docententraining.
Compilatie CanSat competitie