PO/VO
Project

Moon Camp

21 september 2023 - 25 april 2024
Vorig jaar startte het maanprogramma Artemis. Misschien wonen, werken en trainen astronauten in de toekomst wel op de maan. Hoe kan hun maanbasis eruitzien? En hoe zorgen de astronauten voor schoon drinkwater, zuurstof, elektriciteit en gezond eten? Tijdens dit project van ESA kom je erachter!

In het ESA Moon Camp project gaan leerlingen in groepjes van 2-6 leerlingen een maanbasis ontwerpen als een maquette of in het gratis 3D programma TinkerCad. In vier voorbereidende lessen van ESERO krijgen leerlingen voldoende kennis over maanvoorzieningen om zelfstandig een maanontwerp te bedenken. Zijn jouw leerlingen klaar voor de ontwerpuitdaging? 
Meedoen
Deelname is voor leerlingen t/m 19 jaar. De aanmeldingen voor schooljaar 2023-2024 zijn nog niet geopend.
Ontdek de winnende projecten van schooljaar 2022-2023
TinkerCad

TinkerCad is een online 3D ontwerpprogramma, waarin leerlingen hun maanbasisontwerp moeten uitwerken. Je hebt een gratis TinkerCad account nodig om de 3D-ontwerpen te maken. 
Meer informatie over TinkerCad
Lespakket
De docent begeleidt de leerlingen bij het ontwerpen van hun maanbasis. Aan het einde van het project levert de docent het ontwerp en het rapport van de leerlingen in op de Moon Camp website. Het rapport bestaat uit een paar Engelse vragen die in het Nederlands mogen worden beantwoord. 

ESERO heeft vier lessen ontwikkeld waarin je de leerlingen stap-voor-stap gemakkelijk begeleidt naar hun 3D-ontwerp van de maanbasis. In de werkbladen staan dezelfde vragen als in het rapport, waardoor leerlingen aan het eind van het project de rapportvragen gemakkelijk zelfstandig kunnen beantwoorden. Deze lessen zijn ontwikkeld voor het project in 2022-2023. De Moon Camp Challenge is in de huidige editie geen wedstrijd meer en heet nu Moon Camp.

Meer over het lespakket