Nieuws

Help je leerlingen met hun eigen project over ruimtevaart of sterrenkunde

Zijn jouw leerlingen voor een verslag, spreekbeurt of wellicht hun profielwerkstuk, op zoek naar een onderwerp? Wellicht kun je hen prikkelen om een onderwerp uit de fascinerende wereld van ruimtevaart of sterrenkunde te kiezen. Maar de ruimte is enorm, het is letterlijk grenzeloos. Dus waar begin je? Speciaal daarvoor heeft ESERO NL een pagina ingericht die jouw leerlingen kan helpen met hun eigen ruimtevaart en/of sterrenkunde project. 
Neem eens een kijkje in het inleidende overzicht van onderwerpen waarmee je leerlingen aan de slag kunnen. Dit is uiteraard geen volledige lijst van alle denkbare onderwerpen, maar het geeft een kort en duidelijk overzicht van het soort onderwerpen binnen ruimtevaart en sterrenkunde. Binnen deze onderwerpen kunnen leerlingen er natuurlijk nog voor kiezen om verder specificeren. 

Maar hoe komen je leerlingen vervolgens aan betrouwbare informatie? Hiervoor hebben wij een aantal bronnen verzameld waar ze betrouwbare Nederlandstalige informatie kunnen vinden over de eerder genoemde lijst van onderwerpen. Per bron is kort beschreven wat voor soort informatie je leerlingen daar kunnen vinden.

Mocht je nog een onderwerp op deze lijst missen, of heb je nog een leuke tip, mail ons dan op [email protected]