Filter resultaten
Filter wissen
Lessenserie
De atmosfeer van Mars
Wat zou er gebeuren als je op Mars rondloopt zonder bescherming? Leerlingen onderzoeken in deze les met twee proefjes waarom de atmosfeer belangrijk is voor het menselijk lichaam.
Po 7 - 8
Lessenserie
Robots op Mars - een mensrobot
Een introductie op computers en programmeren. Zonder computer! De ene leerling programmeert de andere leerling en leert spelenderwijs hoe ene computer werkt.
Po 5 - 6 - 7 - 8
Lessenserie
Robots op Mars - een robot in Scratch
Leerlingen programmeren een virtuele Marsrover in Scratch en leren zo de basisprincipes van programmeren en besturen.
Po 7 - 8
Les
Hoe werkt een zonnepaneel?
Speel het zonnecelspel en experimenteer met echte zonnepanelen. Heb je geen zonnepanelen? Het kan ook met ruitjespapier en een zaklamp.
Po 7 - 8
Lessenserie
Zonnestelsel in een kring
Laat alle kinderen in een kring de beweging van de aarde, de zon en andere hemellichamen nadoen. Zo ontdekken de leerlingen hoe ons zonnestelsel is opgebouwd en hoe de planeten bewegen.
Po 4 - 5 - 6 - 7 - 8
Lessenserie
Ontwerp je luchtraket
In deze les maken leerlingen zelf een luchtraket, die ze testen en verbeteren.
Po 4 - 5 - 6 - 7 - 8
Lessenserie
Kun je leven op Mars?
Om op Mars te overleven moet je veel water meenemen en dat daar kunnen zuiveren. In deze les zoeken de leerlingen naar de beste zuiveringswijze zodat ze voldoende water hebben tijdens hun Marsmissie.
Po 7 - 8
Les
Magnetische velden
Magnetisme boeit leerlingen uitermate. Onzichtbare krachten trekken metalen aan. Magnetische velden kun je zichtbaar maken. In deze les gaan leerlingen dat op verschillende manieren onderzoeken.
Po 7 - 8
Lessenserie
Astronautenpak
Een astronautenpak moet een ruimtereiziger goed beschermen. In deze les worden materialen getest zodat je weet welke je moet gebruiken voor een beschermende laag om de "ballonastronaut"
Po 7 - 8
Lessenserie
Rosetta ontmoet de komeet
Deze les gaat over de Rosetta-missie van de Europese ruimtevaartorganisatie (ESA). De les bevat demonstraties en proefjes voor de leerlingen om zo kennis te maken met komeetonderzoek.
Po 7 - 8
Lessenserie
Een vreemde planeet
Hoe worden planeten in ons zonnestelsel onderzocht? In deze les gaan leerlingen zelf "planeten" onderzoeken, zoals dat in het echt ook plaats vindt.
Po 5 - 6 - 7 - 8
Lessenserie
Weer in de klas
Zelf meten aan het weer en de gegevens verwerken als echte meteorologen is de kern van deze les. Wat is het verschil tussen klimaat en weer en wat heeft de dampkring hiermee te maken?
Po 7 - 8
Lessenserie
Golfstromen
Met behulp van experimenten leren leerlingen over golfstromen in de oceanen en het wat de gevolgen kunnen zijn van verstoring van deze klimaatbepalende stromingen van watermassa’s op aarde.
Po 7 - 8
Lessenserie
In het ISS
Hoe overleef je in een ruimtestation dat rond de aarde zweeft. Verschillende systemen zorgen ervoor dat astronauten goed kunnen (over)leven. Terwijl dat op aarde juist heel vanzelfsprekend is.
Po 7 - 8
Lessenserie
Biodiversiteit
Biodiversiteit is belangrijk voor een gezond ecosysteem. De biodiversiteit rond de school onderzoeken geeft leerlingen een idee over de veelheid van voorkomende levensvormen. De resultaten van het ond
Po 7 - 8
Lessenserie
Exoten in Nederland
Exoten zijn dieren en planten die niet in Nederland thuishoren, maar er wel goed gedijen. Leerlingen onderzoeken de invloed van een gekozen exoot op hun leefgebied en geven een presentatie.
Po 7 - 8
Lessenserie
Ecosystemen en voedselketens
Ecosystemen en voedselketens zijn complexe en kwetsbare systemen op aarde. Leerlingen doen onderzoek naar voedselketens en krijgen hierdoor beter inzicht in de complexiteit daarvan.
Po 7 - 8
Lessenserie
Kijken naar de aarde
Satellieten houden de aarde in de gaten. Wat gebeurt er met de oceanen, het weer, het hoe gebruikt de mens de grond. In deze les wordt alles van dichtbij bestudeerd door de leerlingen.
Po 7 - 8