Filter resultaten
Filter wissen
Les
Kun je leven op Mars?
Om op Mars te overleven moet je veel water meenemen en dat daar kunnen zuiveren. In deze les zoeken de leerlingen naar de beste zuiveringswijze zodat ze voldoende water hebben tijdens hun Marsmissie.
Po 7 - 8
Les
Ontwerp je luchtraket
In deze les maken leerlingen zelf een luchtraket, die ze testen en verbeteren.
Po 4 - 5 - 6 - 7 - 8
Les
Robots op Mars - een robot in Scratch
Leerlingen programmeren een virtuele Marsrover in Scratch en leren zo de basisprincipes van programmeren en besturen.
Po 7 - 8
Les
Robots op Mars - een mensrobot
Een introductie op computers en programmeren. Zonder computer! De ene leerling programmeert de andere leerling en leert spelenderwijs hoe ene computer werkt.
Po 5 - 6 - 7 - 8
Les
Zonnestelsel in een kring
Laat alle kinderen in een kring de beweging van de aarde, de zon en andere hemellichamen nadoen. Zo ontdekken de leerlingen hoe ons zonnestelsel is opgebouwd en hoe de planeten bewegen.
Po 4 - 5 - 6 - 7 - 8
Les
Hoe werkt een zonnepaneel?
Speel het zonnecelspel en experimenteer met echte zonnepanelen. Heb je geen zonnepanelen? Het kan ook met ruitjespapier en een zaklamp.
Po 7 - 8
Les
De atmosfeer van Mars
Wat zou er gebeuren als je op Mars rondloopt zonder bescherming? Leerlingen onderzoeken in deze les met twee proefjes waarom de atmosfeer belangrijk is voor het menselijk lichaam.
Po 7 - 8
Les
Pixel je ruimte
Leerlingen maken hun eigen pixelkunst en bestuderen de relatie tussen resolutie en de de hoeveelheid details die ze kunnen zien. Hoe zit dat met satellietbeelden?
Po 7 - 8
Les
Het broeikaseffect
Zonder dampkring zouden we niet op aarde kunnen leven. En het broeikaseffect zorgt voor een lekkere temperatuur. Maar wat als er teveel broeikasgassen in de dampkring blijven hangen?
Po 7 - 8
Les
Nederland gezien vanaf boven
Met het Satellietdataportaal kun je veranderingen in het landschap goed monitoren.
Po 7 - 8
Vmbo 1 - 2
Havo 1 - 2
Vwo 1 - 2
Les
Vind de schat met gps
Vind de schat met gps
Po 7 - 8
Les
Maansverduistering en fasen van de maan
In een interactieve opstelling leren leerlingen waarom je soms een volle maan kunt zien en soms een halve. Ze leren de maanfasen herkennen en benoemen. En hoe zit dat met maansverduistering?
Po 7 - 8
Les
Het leven van een satelliet
Waar gebruiken we satellieten voor? En wat gebeurt er als ze uitvallen?
Po 7 - 8
Les
Eten en drinken op de maan
Hoe krijg je eten en drinken op de maan? Neem je het mee, of kun je het zelf maken? Daar hebben we het over in deze les.
Po 7 - 8
Vmbo 1 - 2
Havo 1 - 2
Vwo 1 - 2
Les
Bouwlocaties op de maan
Waar op de maan kun je het best een maanbasis bouwen? En hoe moet de maanbasis eruitzien om de astronauten te beschermen tegen de onprettige omstandigheden op de maan? Dat bespreken we in deze les.
Po 7 - 8
Vmbo 1 - 2
Havo 1 - 2
Vwo 1 - 2
Les
Ademen op de maan
Op de maan is geen water, eten of zuurstof. Moeten astronauten dat meenemen vanaf de aarde, of kunnen ze het zelf maken? In deze les bespreken we hoe astronauten aan voldoende zuurstof komen.
Po 7 - 8
Vmbo 1 - 2
Havo 1 - 2
Vwo 1 - 2
Les
Energiebronnen op de maan
Hoe kun je stroom opwekken op de maan? Er is veel zonlicht op de maan, dus lijkt zonne-energie een goede oplossing. Maar hoe kom je aan energie als het veertien aardse etmalen lang nacht is?
Po 7 - 8
Vmbo 1 - 2
Havo 1 - 2
Vwo 1 - 2