PO/VO
Project
Terug naar Moon Camp

TinkerCad

21 september 2023 - 25 april 2024

TinkerCad is een online 3D ontwerpprogramma, waarin leerlingen hun maanbasisontwerp maken. Je hebt een gratis TinkerCad account nodig om de 3D-ontwerpen te maken. 
TinkerCad account aanmaken

Op TinkerCad kunt u zich gratis registreren en aanmelden. Met een docent-account kan je leerlingen-accounts toevoegen, zodat je inzage hebt in hun voortgang. Op de TinkerCad website worden diverse tutorials aangeboden voor leerlingen om TinkerCad stap-voor-stap te leren gebruiken. Als leerlingen het programma begrijpen, kunnen ze een nieuw ‘ontwerp’ maken en hun maanbasis gaan bouwen in 3D. Hier vind u een docenthandleiding over hoe TinkerCad op te starten voor de leerlingen.


Ontwerpeisen

Het leren gebruiken van TinkerCad en het maken van een maanbasis kost best veel tijd. Er zijn vier ontwerpeisen waar de maanbasis aan moet voldoen. Versieringen en extra onderdelen zoals een maanrover of maanraket zijn niet verplicht. 

Bekijk de ontwerpeisen en de beoordelingscriteria
Vragen?
Heb je als begeleidende leraar nog vragen? Je kan met ons contact opnemen per email. We proberen je zo snel mogelijk te helpen.