PO/VO
Project
Terug naar Astro Pi

Mission Zero

16 september 2024 - 24 maart 2025
Bij Mission Zero schrijven leerlingen een programma waarbij de Astro Pi metingen uitvoert en deze metingen op het LED scherm laat zien. In de huidige missie moeten leerlingen de kleuren in het ISS meten met de kleursensor. 
 
Mission Zero Video
Hoe doe je mee?
Om mee te kunnen doen, moeten teams eerst worden geregistreerd via de officiële Astro Pi website. Na registratie kunnen de leerlingen gelijk aan de slag. Ze schrijven hun code online op een website waar ze kunnen zien hoe de Astro Pi reageert op hun code. Als de code klaar is, dan uploaden ze hem naar ESA. Als de code is goedgekeurd, wordt deze op een van de de Astro Pi’s in het ISS gedraaid. Na afloop krijgen de leerlingen een certificaat met daarop het tijdstip waarop de code is uitgevoerd.
Registreer je team
Hoe bereid ik mijn leerlingen voor?
Om de leerlingen op weg te helpen kunt u gebruik maken van de Astro Pi commandokaarten. Na een uur kennen de leerlingen alle commando’s die nodig zijn voor Mission Zero. Leerlingen kunnen hun computerprogramma schrijven en testen op de website van Astro Pi.
Meer informatie over de Astro Pi vindt u ook in onze docentenhandleiding.
Let op!
Mission Zero is sinds 2022 veranderd. De Astro Pi in het ISS heeft een update gekregen. Daarom kan je nu nieuwe sensoren gebruiken, zoals de kleurensensor. Deze gebruiken de leerlingen in de missie van 2022. Voor de andere sensoren, zoals de luchtvochtigheidssensor en temperatuursensor, is er een apart werkblad.

Voorwaarden voor deelname
Leeftijd tot en met 14 jaar
1 tot 4 leerlingen per team
Minimaal 1 volwassen begeleider

Tijdlijn
Start: 16 september 2024
Eind: 24 maart 2025