PO/VO
Project
Terug naar Astro Pi

Mission Zero

september 2022
Bij Mission Zero schrijven leerlingen een programma waarbij de Astro Pi op het LED scherm een boodschap laat zien. In die boodschap moet in ieder geval de luchtvochtigheid in het ISS zijn verwerkt.
Mission Zero Video
Hoe doe je mee?
Om mee te kunnen doen, moeten teams eerst worden geregistreerd via de officiële Astro Pi website. Na registratie kunnen de leerlingen gelijk aan de slag. Ze schrijven hun code online op een website waar ze kunnen zien hoe de Astro Pi reageert op hun code. Als de code klaar is, dan uploaden ze hem naar ESA. Als de code is goedgekeurd, wordt deze op een van de de Astro Pi’s in het ISS gedraaid. Na afloop krijgen de leerlingen een certificaat met daarop het tijdstip waarop de code is uitgevoerd.
Registreer je team
Hoe bereid ik mijn leerlingen voor?
Om de leerlingen op weg te helpen kunt u gebruik maken van de Astro Pi commandokaarten . Na een uur kennen de leerlingen alle commando’s die nodig zijn voor Mission Zero. Leerlingen kunnen hun computerprogramma schrijven en testen op de website van Trinket.
Meer informatie over de Astro Pi vindt u ook in onze docentenhandleiding
Let op!
Mission Zero is sinds 2020 veranderd. Leerlingen moeten nu de luchtvochtigheid op het scherm weergeven. De luchtvochtigheid is een maat voor hoeveel waterdamp zich in de lucht bevindt. Ook is er een extra missie: bedenk een naam voor de Astro Pi. Dit staat uitgelegd op de officiële site. Het oude lesmateriaal is nog te gebruiken, maar we hebben een extra werkblad om wat commando's voor de nieuwe missie te leren. 
Voorwaarden voor deelname
Leeftijd tot en met 14 jaar
1 tot 4 leerlingen per team
Minimaal 1 volwassen begeleider

Tijdlijn
september 2022 - Inschrijving voor Astro Pi
De ingestuurde programma’s zullen in mei 2023 in het ISS draaien.